Kosteloos beleggen bij de online broker Flatex

Beleggen kost normaal gesproken geld, maar sinds 2020 kan je ook kosteloos beleggen. De grotere banken en beroemde online brokers vragen meestal transactiekosten en misschien zelfs wel servicekosten. De nieuwe online broker Flatex heeft beleggen laagdrempeliger gemaakt, want je kan nu ook gratis beleggen. Het rendement is automatisch hoger, aangezien er geen extra kosten om de hoek komen kijken. Eigenhandig online beleggen kan flink wat centjes schelen.

Extra kosten bij online beleggen

Nederlanders zijn redelijk bekend met beleggen en maken gebruik van verschillende platforms. De nieuwe beleggers letten vaak niet op de kosten, zoals abonnementskosten, beheerkosten en transactiekosten. De servicekosten alleen kosten de gemiddelde beleggers al een paar honderd euro op jaarbasis. De meeste particuliere beleggers zien vaak alleen de rendementen en letten niet zo nauw op de bijkomende kosten. Daarnaast vergeten de meeste beleggers ook nog de vermogensbelasting en dat bedrag kan behoorlijk oplopen.

Gratis beleggen bij Flatex

De online broker Flatex is een nieuw gezicht op de Nederlandse beleggingsmarkt. Het van oorsprong Duitse bedrijf heeft de laatste jaren naam weten te maken in eigen land. Na het succes in Duitsland wist het bedrijf ook voet aan de grond te krijgen in Oostenrijk. Sinds 2020 is het ook mogelijk om in Nederland gebruik te maken van Flatex. De broker is overigens ook eigenaar van het in Nederland bekendere beleggingsbedrijf DeGiro. Flatex zou natuurlijk niet overleven als het geen inkomstenbron had. Het bedrijf verwerkt orders via Tradegate en incasseert hiervoor provisie. In Nederland is deze manier van handelen niet toegestaan, echter geldt er vooralsnog geen provisieverbod op de Duitse markt.

Ruime keuze aan beleggingsmogelijkheden

Het huidige beleggingsassortiment van Flatex voldoet zeker aan onze verwachtingen. Je kan een keuze maken uit rond de 5000 aandelen, 3000 obligaties en 2000 EFT’s. Het totaalpakket van Flatex zal de komende maanden alleen nog maar verder uitgebreid worden. Je moet dan denken aan futures, turbo’s, CFD’s, fondsen, obligaties, aandelen en trackers.

Beleggen op de smartphone

De online broker Flatex beschikt ook over een eigen applicatie. Je kan hierdoor ook op de smartphone een kijkje nemen in het ruime assortiment van de broker. Dankzij de betrouwbare SSL-verbinding is het mogelijk om snel te reageren op de huidige koersen. Er kan ook eenvoudig en vlug gehandeld worden in CFD’s op de app. Dit is nog maar een kleine greep uit de mogelijkheden die de applicatie van Flatex heeft te bieden.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *