Top 3: Zangeressen met de meeste hits in de Verenigde Staten

Elke week maakt de Billboard Hot 100 bekend welke liedjes en artiesten er op dat moment het populairste zijn in de Verenigde Staten. Elk genre kan een plaatsje verkrijgen in deze wereldberoemde lijst der lijsten. Hieronder hebben wij de drie succesvolste zangeressen genoteerd, die tussen 1958 en 2018 de meeste hits hebben gehad in Amerika.

Nummer 1: Nicki Minaj

Nicki Minaj staat op de eerste plaats met een ongekend aantal van 93 hits. De zangeres uit Trinidad en Tobago beleefde haar doorbraak in 2010, nadat zij een jaar eerder werd ontdekt door de bekende rapper Lil Wayne. Haar debuutalbum ‘Pink Friday’ was direct een doorslaand succes. In 2012 werd Minaj zelf uitgeroepen tot de meest invloedrijkste rapster ter wereld.

Ondanks het feit dat Nicki Minaj nog nooit een nummer één hit wist te noteren in Amerika, heeft ze wel al 93 hits op haar naam staan. De meeste hits zijn voortgekomen uit een samenwerking met een wereldbekende artiest, zoals Rihanna en Chris Brown. In 2017 stond Minaj zelf met drie verschillende nummers gelijkertijd in de Billboard Hot 100!

Nummer 2: Taylor Swift

Natuurlijk ontbreekt Taylor Swift niet in dit rijtje. De Amerikaanse wist maar liefst vier miljoen exemplaren van haar eerste vijf albums te verkopen. Hoewel Swift van oorsprong een countryzangeres is, heeft zij haar grootste successen beleefd met popmuziek. Binnen een tijdsbestek van tien jaar wist de zangeres meer dan zeventig hits te noteren, in totaal zelfs al 79!

Dit bizarre aantal hits heeft de zangeres voornamelijk te danken aan haar label Big Machine Records. Dankzij een weldoordachte strategie bereiken vele nummers van haar een toppositie in de hitparades. Haar maatschappij stuurt namelijk ter promotie veel nummers naar radiostations, voordat deze daadwerkelijk zijn uitgekomen. Dit levert veel airplay op, wat automatisch vaak resulteert in een plekje in de Billboard Hot 100.

Nummer 3: Aretha Franklin

Aretha Franklin wist in 1961 door te breken met het nummer ‘Rock-a-bye your baby with a dixie melody’. In 1967 tekende de zangeres een contract bij de maatschappij Atlantic Records. Vanaf dat moment zat haar carrière duidelijk in de lift en schreef ze vele hits op haar naam. Bekende nummers als Natural Woman, Chain of Fools en Respect zijn van Aretha Franklin.

Lange tijd voerde Franlin de lijst aan met de meeste hits, maar in 2017 werd deze positite overgenomen door Nicki Minaj. Op 16 augustus 2018 overleed Aretha Franlin.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *